Земя на рози и герои

  

Скъпи приятели, вчера (13/05/2018г) в БНУ ,,Паисий Хилендарски“, към Гръцко -българско сдружение за култура ,,Паисий Хилендарски“-Атина, се проведе традиционният годишен литературен конкурс ,,Земя на рози и герои“.
Участваха възпитаници на училището в различни възрастови групи.
Ръководителят на кръжока по художествено слово и театър, към училището, г-н Пламен Симеонов, с вълнение сподели за творческия път, който са изминали с децата – за проблемите, за успехите, за доверието. Всяка негова дума преливаше от гордост, задоволство и увереност. Участниците в конкурса също нямаха търпение да покажат резултатите от своя труд.


Когато започнаха рецитациите, настана невероятна тишина. Тишина, която беше прекъсвана от бурните аплодисменти на родители, учители, гости… Тишина, в която се чуваха само ударите на сърцата ни и която ако трябва да я нарисувам, щеше да бъде като сутрешна роса – благодатна, очакваща, тръпнеща… Така очаквахме всяко следващо изпълнение и бяхме горди с всеки ученик, който заставаше пред картата на нашата България и по съвсем непринуден, професионален и емоционален начин рецитираше! Стихотворенията ни поведоха по високите сини планини на Родината, към родната ни стряха, разливаха се реки, шумяха дъбрави. Застивахме на ,,Обесването на Васил Левски“, на ,,Новото гробище на Сливница“ и отдъхвахме с преклонение…

В различните възрастови групи с първо място бяха отличени:

подготвителна група
Мелъни и Стивън Алексиеви

група до 3-ти клас:
Камелия Богова

група до 13г
Ники Панусаки

група над 13г
Вивиан Димитрова

Бяха им връчени книги, подаръци и ГРАМОТИ от БНУ ,,Паисий Хилендарски“, към Гръцко -българско сдружение за култура ,,Паисий Хилендарски“-Атина.

Специалните награди на творците от КДК ,,Нов Живец“-Атина – почетна ГРАМОТА и бронзови пластики, бяха присъдени на:

Даяна Георгиева и
Пламена Пенева

ГРАМОТИ за отлично представяне в литературния конкурс ,,Земя на рози и герои“ и подаръци,

получиха:

в подготвителната група:

Даная Енева
Никола Рандев
Виктория Русинова
Теодоро Николаев

група до 3-ти клас:

Валентина Владимирива
Божидара Галинова
Божидар Стефанов
Виктор Пейнов
Лазар Иванов
Антония Бодурова
Николета Тошева
Георги Ризов

група до 13г:

Методи Давидов
Арина Пунчева
Ивайло Иванов

група над 13г:

Андрея Ташева
Елица Денкова
Марио Желев

 

    

Благодаря на родителите, учителите, учениците и на г-н Симеонов за този букет от аромат и обич, към България, към словото и изкуството.
Благодаря от сърце и на творците Мариета Павловска и Светослав Павловски, с които заедно имахме удоволствието да оценим, неоценимото представяне на всички възпитаници на БНУ ,,Паисий Хилендарски“.

Йорданка Андреева

Йорданка Андреева

Обичам да обменяме информация, да знаем за успехите на нашите приятели, да правим така, че животът да не е скучен и сив а цветен и бълбукащ от хубави новини!

Моля, споделете мнението си за публикацията

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.