Доброто започва от нас

 

Доброто започва от нас

На 01/04/2018г в Атина се състоя пролетен благотворителен концерт ,,Доброто започва от нас“, организиран от автобусна фирма АРДА ТУР и КДК ,,Нов Живец“ -Атина.
Гости на тържеството бяха: г-н Пантелей Спасов – аташе по културните въпроси и образованието в посолството ни в Атина, отец Стефан от Български Православен Храм ,,Св. Преп. Йоан Рилски Чудотворец“ в Атина, г-н Велизариос Коссиваки – у-л на кино ,,Алкионис“. В публиката бяха представители на различни български сдружения и общности за което им благодарим.

     
Благодарение на многобройните спонсори, които се отзоваха с ентусиазъм, благодарение на певеца Борислав Недев, който пропътува стотици километри за да застане до нас, този ден ще бъде един от незабравимите  на чужда земя.
Борислав Недев ,,нахлу“ в душите ни от първия момент на неговата поява, от първата нота която чухме и от топлината на погледа му, който обгърна присъстващите. Гласът му, като необятна тайга, ни потопи в тайните на степите, на любовта и патриотизма. Няма такива думи, с които може да се опише това преживяване. Няма думи, с които лично аз мога да опиша, ледения дъх на слънцето, устремния бяг на капка вода към извора, или тихите стъпки на времето… Нямам такива думи! А с гласовата си палитра, певецът рисуваше най-прекрасните музикални картини! Картини, които само с душа можеш да видиш, да усетиш, да разчиташ посланията им и да ги запомниш, за да разказваш на децата си за тях. Послания за доброто, което наистина започва от нас.
По време на концерта аплодисментите на публиката не стихваха.

                         

                      

От името на КДК,,Нов Живец“-Атина, Пламен Симеонов – председател на КДК ,,Нов Живец“-Атина, връчи на Борислав Недев ПОЧЕТНА ГРАМОТА, статуетка и авторска картина на Йорданка Андреева. Отец Стефан подари на талантливия ни сънародник специална икона, а Марияна Александрова поднесе кошничка с ,,Дарове от Елада“.
С ПОЧЕТНА ГРАМОТА от КДК ,,Нов Живец“-Атина, бяха удостоени и:
отец Стефан Стефанов – за неговата всеотдайност и неоценимата подкрепа, която оказва на българската диаспора в Атина,
г-н Велизариос Коссиваки – за подкрепата и съдействието, които ни оказва при провеждането на наши концерти и празници.

                                  

 

Цветя, усмивки, снимки за спомен… И доброто, което продължава своя път!

В проведената благотворителна томбола, много бяха щастливците, които си тръгнаха с големи награди – морални и материални. Разбира се, че най-щастливи бяха тези, които спечелиха двупосочните безплатни билети до Родината, осигурени от автобусна фирма АРДА ТУР. Ето имената на всички, които спонсорираха нашата кампания и без колебание, с ентусиазъм застанаха до творците от ,,Нов Живец“ и ,,Бяла Лястовица за Ани“:

 

Автобусна фирма АРДА ТУР
Бистро ,,Парадайс“
Механа ,,Балкан“
Лили Качова – поетеса
Ники Комедвенска – поетеса
Валери Станков – поет
Фризьорски салон ,,Vera“
Фризьорски салон ,,VIRGINIA & KONSTANTINOS“-
Магазин ,,DAMA Cosmetics CENTER“
Българска пекарна ,,Бон Апети“
Магазин за спално бельо ,,Αθηνιωτη“
Български Православен Храм ,,Св. Преп. Йоан Рилски Чудотворец“ – Атина
Арт онлайн магазин ,,DASEV-ART“
Галя Карааргирова – писател
Рада Капралова – поет, художник
д-р Пенчо Пенов – поет
Мариета Павловска – художник
Мариана Кузманова- поетеса

Средствата от благотворителната томбола са предназначени за лечението на нашата сънародничка Анна Брандийска. За Ани имаме проведени няколко благотворителни кампании ,,Бяла лястовица за Ани“. Благодарение на всички, които се отзоваха да я подкрепят в нелекия път на лечение, Ани се чувства добре.

Благодарим ви приятели! Благодарим ви, че в този пролетен ден бяхме заедно и заедно изпратихме поредната БЯЛА ЛЯСТОВИЦА от Атина.

Певецът Борислав Недев, който беше специален гост на КДК ,,Нов Живец”-Атина, откри началото на големия пролетен концерт на ФТФ ,,ПИПЕРЛИИ“ с ръководител Елена Цветанова, и децата от БНУ ,,Паисий Хилендарски” към Гръцко-Българско сдружение за култура ,,Паисий Хилендарски“-Атина.
В концерта взеха участие всички звена на фолклорната формация:
Групата за изучаване на народни хора, начинаещите танцьори и Концертният състав на ,,Пиперлии”. Най много аплодисменти събраха малките ,,пиперлийчета” от кръжока по народни танци ръководен от Елена Цветанова. Групата за народно пеене ,,Здравец” с ръководител Ана Чавдарова, направи своя сценичен дебют. Ученици от кръжока по художествено слово с ръководител Пламен Симеонов, рецитираха Лазарски наричания. Най-атрактивно бе изпълнението на децата от хип-хоп танци с ръководител Маруся Владимирова – бивша възпитаничкна на Българско неделно училище ,,Паисий Хилендарски“.

    

В продължение на 2 часа, на сцената взеха участие над 60 танцьори на възраст от 4 до 64 години.
В продължение на два часа, овациите не стихваха, а изпълненията на децата, танцьорите и певиците ни оставиха без дъх!
Поздравления за Пламен Симеонов – председател на КДК ,,Нов Живец“-Атина, г-жа Юлия Костова – ръководител на БНУ ,,Паисий Хилендарски” и целия педагогически колектив, посветил труда си на родолюбивото дело да възпитава нашите български деца!

Йорданка Андреева

Обичам да обменяме информация, да знаем за успехите на нашите приятели, да правим така, че животът да не е скучен и сив а цветен и бълбукащ от хубави новини!

Моля, споделете мнението си за публикацията

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.